“El primer dia ja ens va donar les dates dels exàmens trimestrals, ens va dir també que solament sortirien els temes tractats a les classes, i ens va donar l’ordre aproximat dels temes.. Transmet seguretat. Ens ha pintat un panorama estable”… Això, ho deia un alumne parlant d’un professor… Aquest comentari carregat d’admiració, em va fer pensar en la estabilitat, en els beneficis que genera, en les coses que es fan quan saps que el marc d’actuació no canviarà, i en la inhibició derivada de la inestabilitat. Ara em venen al cap molts exemples que il·lustren les conseqüències negatives de la inestabilitat. Dins de la família, dins de l’institut i dins del sistema econòmic.(…).
Dit això, cal dir que quan un professor transmet seguretat i proporciona un marc estable, l’alumne assisteix a classe, pensant en el que farà, s’esforçarà més..Cal dir també, que quan els pares són estables, els fills no es desvien tant, visualitzen l’objectiu i avancen.. I cal dir finalment que una societat estable, té més inversors i més emprenedors. (…).
Per acabar afegeixo el següent: “Sovint es diu que cal posar límits, i jo crec que tothom pensa que cal ser més dur.. Quan en realitat, tothom hauria de pensar, que cal ser més estable!”.
Martín Martínez, psicòleg i professor
La desenvolupament del cervell lògic i planificador no hauria estat possible des de la inseguretat..
Les conseqüències positives de la seguretat les podem veure en molts àmbits: salut, educació, economia.